Deel je ervaringen

De op deze site gepubliceerde spiegels vormen pas de eerste versie van de Caleidoscoop. Wat ons betreft is de Caleidoscoop nooit af. Ons doel met dit initiatief is dat iedereen op zijn eigen wijze en vanuit zijn eigen positie de dialoog aangaat over de positie van maatschappelijk initiatief in gemeentebeleid. We zijn dan ook benieuwd naar jouw aanvullingen op en ervaringen met de Caleidoscoop en willen je het volgende vragen:

Welke voorbeelden, ervaringen en adviezen heb jij die nieuwe bestuurders kunnen helpen om ruimte te maken voor maatschappelijk initiatief en om te experimenteren met nieuwe vormen van participatieve democratie?

Bel of mail een van ons persoonlijk, of mail of twitter (#cscoop) jouw ervaringen met de spiegels van de Caleidoscoop. Deel zo je ervaringen met je netwerkpartners, mede-initiatiefnemers, partijleden of collegabestuurders en nodig hen uit om mee te doen!

Hier kun je bekijken welke bijdragen we ontvingen.

Reacties
Reactie van Lucia Brons, beleidsadviseur bij Gemeente De Wolden:

We hebben ambitie! Dat is een geweldig gegeven en, in tijden van verkiezingen, een risico op overdrive en volle programma’s. Veel wensen en gelimiteerde middelen. Dat vraagt om de juiste focus, de focus op waar we het allemaal voor doen en daarvoor moet de dialoog met de samenleving centraal worden gezet.
De Caleidoscoop geeft goede input voor deze dialoog. We maken er dankbaar gebruik van. Graag deel ik het volgende citaat met jullie:

‘Listening is such a simple act. It requires us to be present, and that takes practice, but we don’t have to do anything else. We don’t have to advise, or coach, or sound wise. We just have to be willing to sit there and listen. (..) Everyone in a complex system has a slightly different interpretation. The more interpretations we gather, the easier it becomes to gain a sense of the whole.’
 -Margaret J. Weathley-