Contact

Contact opnemen kan via het algemene mailadres of onderstaand contactformulier, of rechtstreeks met de ontwikkelaars van wie je de gegevens hieronder vindt.

De Caleidoscoop is vrij te gebruiken voor iedereen die dat wil. Maar heb je professionele ondersteuning nodig bij de inzet van de Caleidoscoop, benader een van ons dan daarvoor.

Initiatiefnemers
Allemaal vinden wij het belangrijk dat de dialoog tussen initiatiefnemers, ambtenaren en bestuurders gevoerd wordt en dat daaruit een nieuwe samenwerking ontstaat die alle ‘partijen’ verenigt in het publieke domein. Hieronder lees je wie we zijn, wat we doen en hoe je ons kunt bereiken.

Marije van den Berg Marije van den Berg
Marije werkt als onderzoeker, adviseur en spreker op het gebied van (lokale) democratie. ‘Na acht jaar gemeenteraadswerk en daarna vijf jaar als lokale ‘initiatiefnemer’ ben ik onverminderd nieuwsgierig naar waar de democratie nou eigenlijk van gebakken is. Inmiddels ben ik er achter en stel ik waar dat maar kan de vraag: is het hier een beetje democratisch?’ Ze werkt als onderzoeker, trainer en adviseur, voor gemeenten én gemeenteraden 06 46 74 19 03, Twitter: @marije, marije@democratieinuitvoering.nl

Frans SoeterbroekFrans
Frans Soeterbroek noemt zich de Ruimtemaker. In zijn werk adviseert hij over hoe je ruimte, lichtvoetigheid en eenvoud maakt temidden van taaie bestuurlijke systemen. Hij helpt lokale overheden en lokale initiatiefnemers om met grote gebaren en kleine speldenprikken te bouwen aan de veerkracht van de stad. In zijn woonplaats is Frans onder meer betrokken bij het initiatief ‘de Utrechtse ruimtemakers’.
frans@deruimtemaker.nl, 06-54945789, Twitter: @ruimtemaker

RinskeRinske van Noortwijk
Rinske is oprichter en directeur van Greenwish, de organisatie die inmiddels al meer dan tien jaar initiatiefnemers ondersteunt. 
“Maak ruimte voor duurzaam initiatief. Doe wat je bezielt en je kleurt de wereld.” Ze gelooft in de bottom-up werkwijze van particulier initiatief. De stroom van initiatieven uit de samenleving die GreenWish op gang helpt, is een krachtige motor achter duurzame en maatschappelijke ontwikkeling. Rinske helpt initiatiefnemers, en adviseert overheden en bedrijven bij de samenwerking met initiatiefnemers.
noortwijk@greenwish.nl

 

Birgit OelkersBirgit
Birgit Oelkers werkt aan sociaal-maatschappelijke transities en vernieuwing van het publieke domein, samen met maatschappelijke initiatiefnemers, gemeenten en andere instanties. Dat doet ze als procesbegeleider, communitybuilder, trainer en sociaal ondernemer. Ze is actief bij Kracht in Nederland, initiatiefnemer van een lokale energiecoöperatie en werkt vanuit Plan & Aanpak .
oelkers@planenaanpak.nl, 06-21224567, Twitter: @boelkers

 

SuusSuzanne Dietz
Suzanne Dietz is als jonge hond met kritisch-analytisch 
hoofd, scherpe vragen en vaardige pen betrokken bij verschillende initiatieven in het publieke domein en het bedrijfsleven, zoals DAKTUIN Utrecht, SOON en Touching the Community Soul. Ze streeft naar een samenleving waarin niet welvaart, maar welzijn centraal staat. Daartoe richt zij zich op het faciliteren van ontmoetingen en ervaringen die de betrokkenheid van individuen met zichzelf en anderen in hun woon- of werkomgeving stimuleren, alsook hun doe-kracht.
suzanne.dietz@gmail.com, 06-27456385